Заходи до Всесвітнього Дня Землі - І етап

У п'ятницю, 10 березня в Рихтицькій СЗШ l-lll ступенів, в межах відзначення Всесвітнього Дня Землі, Дня Української Землі, акції "Садимо сад і ліс Перемоги України" пройшов перший етап Весняної толоки з висаджування кущів самшиту для влаштування зеленої живої огорожі (живоплоту) із західного боку подвір'я школи під назвою "Екоогорожа", створення розсадника кущів самшиту для майбутнього озеленення та оновлення ландшафтного дизайну пришкільної території та роботи з клумбою.

Метою заходу стало піклування про свою школу, здобуття нових знань про світ рослин та природи, умінь і навичок правильно садити кущі самшиту, отримати позитивні емоції під час висадки, ліквідувати для учнів прохід (стежку) з виходом на центральну дорогу у недозволеному місці.

Участь у заході взяли учні 8-11 класів, класні керівники, вчителі-предметники, технічні працівники, адміністрація. Не зважаючи на несприятливу погоду - толока вдалася. За що, всім велика подяка!

Слід сказати, що Старт цього першого етапу Весняної толоки 2023 був взятий ще восени 2022 року висаджуванням на шкільній клумбі 500 цибулин різних квітів (тюльпани, нарциси, гіацинти, крокуси) в межах благодійного освітнього проєкту Flowers 4 School (озеленення українських шкіл, Квіти Перемоги), де наш заклад освіти, подавши відповідну заявку, був зарахований до переможців та отримав безкоштовно вище вказану кількість цибулин квітів. Продовженням цієї справи у 2023 році стало видалення бурянів на клумбі, підсипання чорноземом рядків для повноцінного росту рослин.

Віримо, що ці квіти не тільки милуватимуть око всієї шкільної родини, а стануть Квітами Перемоги, якими ми будемо вітати Наших Захисників.

Також, дякуємо сім'ї Васюк за надані кущі самшиту (з колишньої садиби Берка М.Д.), старості Володимиру Ченчаку за координацію дій щодо наявності таких кущів та можливості їх забрати для потреб школи, підприємцю Андрію Хруню за перевезення рослин.

Всі ці зроблені кроки свідчать про те, що незважаючи на жахіття сьогодення, породжені російсько-українською війною, ми у гармонії з природою, з рідною землею, в єдності, не опускаючи рук, робимо добрі, світлі справи заради майбутнього України. Перемога обов'язково за Нами!

Упродовж березня - квітня заплановано наступні етапи Весняної шкільної толоки.

Детальніше....

Кiлькiсть переглядiв: 16